Πέμπτη, 5 Ιουνίου 2008

Κρατική δολοφονία στην Κέρκυρα

Κρατική δολοφονία στην Κέρκυρα

Κάλεσμα για πανελλαδική δράση αλληλεγγύης
στον αγώνα των κατοίκων της Λευκίμμης

H παραπάνω φωτογραφία είναι τη στιγμή του τραυματισμού της άτυχης γυναίκες που απεβίωσε στην Κέρκυρα.

Ενας από τους 3 μπάτσους στο κέντρο της φωτό, είναι ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ που χτύπησε το μηχανάκι που έπεσε η άτυχη 44χρονη.

Ειναι εκπληκτική η στάση του ΜΑΤα καθώς δίνει τις "πρώτες βοήθειες" στον τραυματισμένο 16χρονο μοτοσυκλετιστή! Και φυσικά ίχνος λαδιού...

Οι δυνάμεις καταστολής σε ρόλο φρουρών της «έννομης τάξης» πρόσθεσαν μία ακόμα δολοφονία στην μακριά λίστα τους.

Νωρίς το πρωί της Πέμπτης 29 Μαΐου στη Λευκίμμη της Κέρκυρας έχουν συγκεντρωθεί κάτοικοι που αντιδρούν στην κατασκευή ΧΥΤΑ στην περιοχή. Από νωρίς έχει συγκεντρωθεί και ο κατοχικός στρατός με κλούβες και πολλές διμοιρίες δείχνοντας για πολλοστή φορά τις διαθέσεις του κράτους σε όσους τολμούν να αντιστέκονται στην περιβαλλοντική καταστροφή μιας ευρύτερης περιοχής.

Μιας και δεν ήταν η πρώτη φορά που στις διαμαρτυρίες τους είχαν βρει μπροστά τους χακί δολοφόνους, οι κάτοικοι στήνουν οδοφράγματα για να αντιμετωπίσουν την κρατική καταστολή. Ξεσπούν συγκρούσεις, γίνονται συλλήψεις και ξυλοκοπούνται άνθρωποι. Ανάμεσά τους και ένας νεαρός διερχόμενος με μηχανάκι, που αφού ξυλοκοπείται σε κίνηση χάνει τον έλεγχο και πέφτει πάνω σε μια διερχόμενη γυναίκα.

Η πρώτη αντίδραση των μπάτσων μιλάει για λάδια που υπήρχαν στο δρόμο και εφευρίσκουν την καινούργια ζαρντινιέρα, ενώ κυκλοφορούν λίγο αργότερα πλάνα που δείχνουν πως το συγκεκριμένο σημείο του οδοστρώματος είναι καθαρό. Η άτυχη γυναίκα μεταφέρεται στο νοσοκομείο και χάνει τη ζωή της έπειτα από μερικές μέρες νοσηλείας σε κρίσιμη κατάσταση, την 1η Ιουνίου. Οι συγγενείς της κατηγορούν τους μπάτσους για αυτό που είναι αποδεδειγμένο πως ξέρουν να κάνουν καλά: να σκοτώνουν.

Μέτα την δολοφονία του Αφρικανού μετανάστη Τόνυ Ονούα στη Θεσσαλονίκη, μετά την πιο πρόσφατη δολοφονία έπειτα από ξυλοδαρμό, του Σουδανού μετανάστη στην Αθήνα, μετά από τους καθημερινούς βασανισμούς στα τμήματα, το θεάρεστο έργο της κρατικής τρομοκρατίας προσθέτει μία ακόμα δολοφονία στη μακριά λίστα.

Θα μας βρουν μπροστά τους!

Κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα - Ανταπόκριση από την πορεία

Περιγραφή της κατάστασης στην Κέρκυρα

όλα αυτά μπροστά στα μάτια όλων κ όμως κανείς δεν αντιδρά!γιατί??ποιό φόβο αγαπήσαμε πάλι??κάποια στιγμή θα πρέπει να νατιδράσουμε κ να σηκώσουμε κεφάλι!αρκετά!!δε πάει άλλο!αυτή η γυναίκα έφυγε άδικα,δεν της άξιζε τέτοιο τέλος...:/

πηγή πληροφοριών:http://athens.indymedia.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Νικόλας Άσιμος

Νικόλας Άσιμος
"Ελπίζω κάποτε ν' ακουστώ μέσα στο φαλημέντο του κόσμου..."